• 2458 verschillende lyrics
  • Nr. 1 Nederlandstalig rap lyrics platform
  • Geverifieerde lyrics

Dopebwoy

Echte naam:Jordan Jacott
Leeftijd:26
Geboortedatum:14-03-1994
Geslacht:Man
Platenlabel:Avalon

Dopebwoy werd geboren op 14 maart 1994 in Amsterdam Zuid-Oost. Dopebwoy zijn echte naam is ‘Jordan Jacott’. Waar hij in het begin van zijn leven richte op voetbal bij de club Omniworld (nu Almere City), begon zijn aandacht vanaf de middelbare school steeds meer te verplaatsen naar muziek. Als zoon van DJ Flash had Dopebwoy een mentor die dagelijks met muziek bezig was. Met deze kennis op zak begon Dopebwoy zichzelf te ontwikkelen; hij maakte beats en nam zijn eerste (toen nog Engelstalige) tracks op onder de naam “Kleine’’.

Vanaf 2011 schakelde Dopebwoy over naar Nederlandstalig. Hij wilde graag laten zien dat hij niet alleen dope beats kon produceren, maar zich ook profileren als artiest. Begin 2012 resulteerde dit in de videoclip Beatrix. Dit nummer, waarin hij wordt bijgestaan door Lexxxus, Rasskulz, Donny Baby en Scotteboii, was een regelrechte banger en resulteerde in meer vraag naar beats en samenwerkingen.

Via zijn oom DJ Jeff kreeg hij de programma’s Reason en Fruity Loops (tegenwoordig FL Studio) en sloot hij zichzelf een hele zomer op om aan zijn producer skills te werken. De hele dag door beats maken en liedjes schrijven resulteerde in een verrassende samenwerking: Dopebwoy had een nummer gecomponeerd en geschreven met de gedachte om het aan Kempi te geven. Echter, Kempi besloot een verse te droppen op de track en vervolgens heeft Dopebwoy ‘Zomer’ zelf uitgebracht. Dit nummer heeft 2 weken op nummer 1 gestaan in de Top5 van Juize.FM.

Vanaf dat moment is Dopebwoy niet meer weg te denken uit de Nederlandse scene. In 2013 werkte hij samen met Jowy Rosé die hem vervolgens kennis liet maken met het label Streetknowledge, het label van onder andere Adje & Hef. In 2014 en 2015 produceerde hij onder andere voor Yes-R (That’s Life), F1rstman (Vertel me) en SBMG (Late Night Sex).

In de lente van 2016 dropt Dopebwoy zijn eerste single onder het label Avalon; Selecta ft. Jayh Jawson. Deze banger is een jaar later nog steeds niet weg te denken uit het uitgaanscircuit. Clubbangers worden vanaf dat moment een kenmerk van Dopebwoy. Zijn opvolger Niks te Maken heeft veel invloeden uit de bubbling movement en de video ervan is opgenomen in Suriname. Hij produceerde Ballon voor Jayh Jawson, Bobbel voor ChildsPlay en voorziet de heren van SBMG met de beat van Mickey Mouse. Samen met labelgenoot Zefanio slaat hij de handen in elkaar voor het zwoele nummer Laatste keer ft Jonna Fraser.

Juni 2017 brengt Dopebwoy zijn grootste single ‘Cartier ft. Chivv & 3robi‘, tot dan toe, uit. In korte tijd gaat de single goud, platina en zelfs triple platina! Inmiddels heeft ‘Cartier’ al bijna 40 miljoen streams op Spotify! Dit zorgde ook voor erkenning in het buitenland. Zo heeft Dopebwoy opgetreden in de landen Duitsland, België, Frankrijk, Suriname, Curacao en nog veel meer!

Na dit grote succes komt Dopebwoy met de opvolgers ‘Afstand‘ en ‘Stack ‘T ft. 3robi‘. Deze singles staan uiteindelijk ook op zijn EP ‘Andere Flex’ die 15 december 2017 uitgebracht word.

Ook in 2018 pakt Dopebwoy goed door! Zo werkt Dopebwoy onder andere samen met de artiesten Yung Felix (Loco), SFB (Drip), Bizzey (Salaris). In 2019 zal Dopebwoy zijn debuutalbum het daglicht zien.