Het antwoord op de vraag of Lil’Kleine al miljonair is?

Lil’Kleine vertelde onlangs in een interview bij radio 538 dat hij 60k per maand verdient en daarvan 30k opzij zet. Quote zocht uit of de 23-jarige rapper inmiddels al miljonair is? Een poosje geleden werd het vermogen van Lil’Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, door verschillende media nog geschat op zo’n 8 ton. Lil’Kleine bezit en verdient nu al genoeg om de helft van deze inkomsten te verbrassen aan dure auto’s, champagne, accessoires, kleding en een huis. Zijn manager Nathan Moszkowicz maakt zich echter geen zorgen om het uitgavenpatroon van Kleine: ‘Hij investeert zijn vermogen verstandig,’ is wat hij eerder vertelde aan Quote.

Lil’Kleine groeide in korte tijd uit tot een van de bekendste sterren van het land, mede dankzij de nummer 1 hit “Drank & Drugs” in samenwerking met vriend en collega Ronnie Flex. Door deze bekendheid schoten ook de inkomsten omhoog.

De luxe uitgaven van Lil’Kleine

Dat Lil’Kleine geld heeft is duidelijk, dit stopt hij niet onder stoelen of banken. Kleine pronkt met een luxe levensstijl, zo gaf hij €20.000 uit in de clip van “Vakantie” en zie je hem geregeld op Instagram voorbijkomen bij restaurant Okura, in de VIP met treintjes of in de Louis Vuitton store. Naast flessen in de club en het verbrassen van geld, heeft Lil’Kleine ook nog aandacht voor het investeren van zijn geld. Zo kocht hij afgelopen jaar een volledig gerenoveerde benedenwoning met garage in hartje Amsterdam. Een investering van €900.000. Daarnaast schafte Kleine een Range Rover Sport aan met een vanaf-waarde van €100.000. Samen met goede vriend Daniel Lam zette Kleine overigens ook een patatzaak “De Belg” op gelegen op het Rembrandtplein.

De inkomsten van Lil’Kleine

Om zoveel uit te kunnen geven moeten er ook voldoende inkomsten worden gegenereerd. Maar hoe verdient Lil’Kleine nou al dat geld?

Quote rekende aan de hand van collega-rapper Boef al eens uit wat een artiest gemiddeld verdient per afgespeeld nummer op Spotify. Dit jaar bracht Lil’Kleine zijn tweede album genaamd “Alleen” uit. Op de eerste dag werd het album al 2,3 miljoen keer gestreamd op Spotify. En bereikte het 1,84 miljoen unieke luisteraars in de eerste maand. Inmiddels is “Alleen” al meer dan 220 miljoen keer gestreamd. Tel daar de 85 miljoen bij van zijn eerste album en je komt op een krappe 300 miljoen streams op Spotify in totaal.

Omgerekend leveren deze streams zo’n €1,8 miljoen op. Dit is niet allemaal voor kleine, want doorgaans gaat 89% van deze inkomsten naar TopNotch. In het geval van een populaire artiest als Lil Kleine zal dat wellicht iets minder zijn. Quote gaat uit dat Lil’Kleine 15% vangt van de totaalinkomsten wat neerkomt op: €270.000.

Conclusie

“Ik vang 60k per maand en spaar 30k” aldus Lil’Kleine in het interview met Radio 538. 30k keer 12 = precies €360.000. Ervan uitgaande dat Kleine dit jaar een soortgelijk bedrag heeft verdiend, plus de streaming inkomsten van zijn twee albums, de investering in zijn huis en overige inkomsten via YouTube en iTunes – plaatst Quote zijn vermogen op net iets meer dan €1 miljoen.

Bron: Quote